Cluster cloud

Written by Simion ILIE. Posted in La care am fost

conferinta afaceri roSă vă spun câteva cuvinte despre o conferinta maraton la care a meritat însă fiecare minut petrecut. Multe idei, informații, contacte într-un timp foarte scurt, într-un mediu internațional... un eveniment reușit.

Mai întâi să remarc omniprezența sufixului sau prefixului „cloud”. Ați remarcat că nu prea ești de bon ton dacă nu adaugi cuvântul cloud undeva în tema, titlul evenimentului, produsului sau serviciului ? Am mai vorbit aici despre această temă, așa că nu mă voi opri foarte mult, însă vă sugerez să fiți cu ochii pe cloud... ca să parafrazez un îndemn deja celebru care ne invită să privim cerul.

Deși Conferința s-a intitulat Cluster Cloud - „Innovative Clusters, Key Drivers of Economic Smart Specialisation”, impresia mea a fost că tema principală a fost tratată mai degrabă tangențial... nu că ar fi fost rău... doar o constatare.

S-a vorbit foarte mult de competitivitate, inovare, cercetare dezvoltare, smart specialisation, proiecte, afaceri...

Continue Reading

S.M.Y.L.E Conference

Written by Simion ILIE. Posted in La care am fost

Conferinta SMYLE GEYC Simion ILIEAm avut placerea de a participa in calitate de speaker la Conferinta Europeana SMYLE organizata de  Asociația GEYC - Group of the European Youth for Change in cadrul proiectului Social Media & Youth – Learning for Employment, finanțat de Comisia Europeană prin programul "Tineret în acțiune", care a avut ca in centrul preocuparilor o tema foarte actuala: angajabilitatea tinerilor ȋn contextul utilizării noilor tehnologii media.

Peste 100 de tineri cu varsta cuprinsa intre 18-24 de ani din 5 tari europene (Danemarca, Estonia, Italia, Romania, Marea Britanie) s-au aratat extrem de interesati de subiect, adresandu-mi intrebari atat in timpul interventiei cat si ulterior. Mai jos, puteti (re)vedea continutul interventiei mele ce dezvolta 5 idei care sa-i ghideze pe tineri in jungla numita "piata muncii".

Continue Reading

Forum cetatenesc

Written by Simion ILIE. Posted in La care am fost

parlamentul europeanPe 15 iulie 2013 am participat la Forumul Cetatenesc organizat de Biroul de Informare al Parlamentului European in Romania.

Gazda evenimentului a fost d-na Madalina Iordache, seful Biroului European, iar moderator a fost Constantin Rudnițchi, cunoscut jurnalist și analist economic. Printre vorbitori as aminti peTheodor Stolojan si Marian-Jean Marinescu, europarlamentari,  Nicolae IDU, seful reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Gabriela Dragan, Director General Institutul European din Romania, Iordan Barbulescu - profesor la SNSPA si Laurentiu Dinu, cercetator si analist economic.

Desi tema anuntata a dezbaterii era legata de masurile europene pentru combaterea efectelor crizei economice, discutiile au avut un caracter destul de general si, cum spune francezul... „je suis resté sur mon faim”.

Totusi, cateva idei am prins din zbor, iar asupra lor as vrea sa zabovesc putin:

Se poarta negocieri pentru aprobarea regulii N+3 in ceea ce priveste cheltuirea de catre Romania si Slovacia a fondurilor din actualul exercitiu financiar si, desi exista un acord de principiu, exista unele tari care sunt „geloase” pe tratamentul preferential obtinut de noi si incearca sa obtina aceesi derogare si pentru ele.

Faptul ca bugetul noului exercitiu bugetar 2014-2020 este concentrat pe dezvoltare, 95% fiind directionat in investitii si doar 5% cheltuieli administrative.

Programul dedicat competitivitatii economice a intreprinderilor mici si mijlocii (COSME) va avea un buget de 2,3 miliarde de euro in perioada 2014-2020, urmarindu-se astfel stimularea crearii de locuri de munca.

Bugetul alocat in urmatorul exercitiu financiar pentru interventii ce vor sprijini tinerii se ridica undeva la 6 miliarde de euro.

Continue Reading

Conferinta GRASP

Written by Simion ILIE. Posted in La care am fost

03Pe 7 iulie 2013 am avut onoarea de a fi invitat sa particip in calitate de speaker la conferinta Proiect România 2020: Dezvoltarea capitalului uman - o prioritate strategică pentru România, organizata de Global Romanian Society of Young Professionals - GRASP.

La eveniment am fost alaturi de alti invitati dintre care i-as aminti pe: Bogdan OLTEANU, Vice-Guvernator al Băncii Naționale a României; Ștefania Popp, CEO Junior Achievement România; Peter Barta, CEO Fundația Post Privatizare; Maria Șandor, President Advisor Eximbank Romania, Tincuta Apateanu Fondator Edusfera; Mircea Vasilescu, Președinte Fundația Soros România; Victor Giosan, Expert Afiliat  Centrul Român de Politici Europene;  Adrian Curaj, Director UEFISCSU,  Ministerul Educației Alexandru Cristea, Președinte Sindicatul Managerilor Publici.

Continue Reading

Evenimente

Organizez evenimente și particip la evenimente. Când vreau să promovez un proiect, nu mă feresc de media. Uneori am și imagini sau înregistrări de la prestațiile mele publice :)

Detalii...

Contact

Dacă ai o sugestie, o propunere sau o întrebare, nu ezita să mă contactezi  prin intermediul formularului dedicat !

Contact