S.M.Y.L.E Conference

Written by Simion ILIE. Posted in La care am fost

Conferinta SMYLE GEYC Simion ILIEAm avut placerea de a participa in calitate de speaker la Conferinta Europeana SMYLE organizata de  Asociația GEYC - Group of the European Youth for Change in cadrul proiectului Social Media & Youth – Learning for Employment, finanțat de Comisia Europeană prin programul "Tineret în acțiune", care a avut ca in centrul preocuparilor o tema foarte actuala: angajabilitatea tinerilor ȋn contextul utilizării noilor tehnologii media.

Peste 100 de tineri cu varsta cuprinsa intre 18-24 de ani din 5 tari europene (Danemarca, Estonia, Italia, Romania, Marea Britanie) s-au aratat extrem de interesati de subiect, adresandu-mi intrebari atat in timpul interventiei cat si ulterior. Mai jos, puteti (re)vedea continutul interventiei mele ce dezvolta 5 idei care sa-i ghideze pe tineri in jungla numita "piata muncii".

Pe parcursul intregii prezentari am incercat sa mut accentul dispre cauzele externe ce determina o rata crescuta a somajului in randul tinerilor (criza, inadecvarea scoala-piata muncii, lipsa de viziune si strategie a administratiei etc), catre cauzele interne asupra carora fiecare dintre noi avem un oarecare control.

Filmuletul educativ despre riscurile procrastinarii, realizat de cei de la ASAPscience a avut ecoul scontat.

Extrem de relevant a fost si studiul de caz referitor la experimentul lui Adam Pacitti. Este povestea unui englez exasperat ca nu-si gasea un job dupa terminarea facultatii, care, cu ultimele 500 de lire pe care le avea in buzunar a cumparat un spatiu publicitar pe un panou urias din Londra pe care a scris chiar asa: "Am cheltuit ultimele 500 de lire pe acest panou. Va rog sa-mi dati un job!"
Dupa ce s-a fotografiat in dreptul panoului, a postat pozele pe retelele de socializare, iar mesajul a devenit viral.

In mai putin de 24 de ore a primit peste 72 de oferte serioase de angajare, in prezent avand un job de care este foarte multumit.

A fost un eveniment care m-a umplut de energie tinereasca, chiar daca uneori abordarea a tins sa capete accente usor pesimiste.

Felicitari echipei GEYC care a facut posibil acest proiect !

Galerie foto

Share

Evenimente

Organizez evenimente și particip la evenimente. Când vreau să promovez un proiect, nu mă feresc de media. Uneori am și imagini sau înregistrări de la prestațiile mele publice :)

Detalii...

Contact

Dacă ai o sugestie, o propunere sau o întrebare, nu ezita să mă contactezi  prin intermediul formularului dedicat !

Contact