10 lectii învatate din implementarea unui proiect european

Written by Simion ILIE. Posted in Presa scrisa

managementul-proiectelor

Acest articol a apărut și în Nr. 6 al Revistei Române de Managementul Proiectelor.

Cred că vi s-a întâmplat cel puțin odată să „săriți” peste etapa identificării și comunicării lecțiilor învățate din implementarea unui proiect. Epuizarea, uitarea, presiunea începerii unui nou proiect, ideea că nu e nevoie pentru că vi le veți aminti oricum, sunt doar câteva scuze plauzibile care-mi vin în minte…

Și totuși, reflecția asupra a ceea ce ai făcut bine sau mai puțin bine este un fel de ulei turnat în rulmentul roții lui Deming, ce va preveni instaurarea rutinei sau a convingerii că „merge și-așa”.

Această obișnuință este mai cu seamă utilă pe tot parcursul proiectului, dar la finalul proiectului este o ocazie excelentă pentru a trage linia.

În cele ce urmează, voi vorbi despre 10 lecții învățate din implementarea unui proiect european. Fiecare item va fi urmat de o serie de comentarii, remarci, exemple astfel încât să se înțeleagă mai bine semnificația acelei lecții.

Citeste tot articolul

„Pacea” în echipa de proiect - teoria ca teoria...

Written by Simion ILIE. Posted in Presa scrisa

managementul-proiectelor

Articol apărut în Nr. 5 al Revistei Române de Managementul Proiectelor.

Din concluziile articolului:

Oamenii și interacțiunile dintre ei au mai multă valoare decât procesele și instrumentele.  O echipă sudată, care a trecut cu succes de primele două faze de evoluție (storming, forming), în interiorul căreia membrii înțeleg obiectivul proiectului și conștientizează foarte bine care este rolul lor specific, va ajunge să fie cu adevărat productivă atunci când va exista un climat de armonie. Ideea că procedurile stricte și instrumentele performante de lucru sunt totul, este doar o iluzie periculoasă. Managerul de proiect trebuie să lucreze constant și determinat la anticiparea pe cât posibil și înlăturarea cât mai rapidă a impedimentelor ce blochează echipa, pentru crearea și menținerea unei stări de „pace” continue. Pentru asta trebuie să fie competent, să aibă autoritate și nu în ultimul rând să INSPIRE echipa pe care o coordonează.

Citește tot articolul

Agerpres - Centrele regionale PICAS...

Written by Daniel COCORU. Posted in Presa scrisa

2013 07 23 conf picas SALACele patru centre regionale create în cadrul proiectului european PICAS şi care deservesc 16 judeţe au intermediat încheierea a 520 de contracte de muncă pentru lucrătorii din construcţii, a declarat marţi, în cadrul unui simpozion de specialitate, Simion Ilie, managerul proiectului PICAS.

Principalul rezultat al proiectului PICAS (Puncte de Informare, Consiliere şi Asistenţă Specializată pentru şomerii şi persoanele în căutarea unui loc de muncă din sectorul de construcţii) constă în dezvoltarea a patru centre regionale care oferă suport specializat în vederea calificării, recalificării şi certificării de competenţe pentru obţinerea unui loc de muncă în construcţii.

Printr-o relaţie constantă cu angajatorii, inclusiv prin atragerea acestora la târgurile specializate de locuri de muncă, s-a realizat angajarea cu forme legale a cel puţin 520 de persoane. Avem deja 520 de adeverinţe de angajare, dar cred că numărul real al celor care şi-au găsit un loc de muncă este cel puţin dublu, pentru că mulţi nu ne-au informat după modificarea statutului lor, din şomer în angajat - a spus Simion Ilie

Acesta a adăugat că site-ul www.picas.ro - singurul portal din România specializat pe recrutarea forţei de muncă pentru construcţii - a înregistrat, doar în ultimul an de zile, peste 50.000 de vizitatori unici, având mai mult de 10.000 de conturi individuale create de cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă, dar şi de circa 200-300 de companii.

Continue Reading

Evenimente

Organizez evenimente și particip la evenimente. Când vreau să promovez un proiect, nu mă feresc de media. Uneori am și imagini sau înregistrări de la prestațiile mele publice :)

Detalii...

Contact

Dacă ai o sugestie, o propunere sau o întrebare, nu ezita să mă contactezi  prin intermediul formularului dedicat !

Contact