consilier achizitii publice

Consilier achiziții publice

de Simion ILIE
566 vizualizări 4 minutes read

Acest curs de Consilier achiziții publice se adresează practicienilor  care activează în domeniul achizițiilor publice, dar simt nevoia unui „refresh profesional”, celor care vor să descopere bune practici și soluții eficiente la problemele cu care se confruntă zi de zi în activitatea lor profesională.  În egală măsură, se adresează celor care nu cunosc încă domeniul achizițiilor publice, dar aspiră să-și găsească un loc de muncă în compartimentele de achiziții publice organizate la nivelul autorităților contractante.

Cursul se poate desfășura online, off-line și hibrid și este gândit pentru cei care au job, programul fiind adaptat (după amiaza și în weekend). Programul detaliat va fi transmis persoanelor înscrise.

Arii de cunoștințe abordate

Cursul este gândit în așa fel încât să nu irosească timpul participanților prin lungi pledoarii teoretice sau prin simple recapitulări ale legislației. Focusul este pe exemple practice, spețe, studii de caz, participanții fiind încurajați în egală măsură să împărtășească din experiența proprie. Cursul are o puternică componentă aplicativă (80% practică, 20% teorie), abordând următoarele teme:

  • Profilul și provocările consilierului de achiziții publice;
  • Cadrul legislativ privind achizițiile publice;
  • Planificarea achizițiilor;
  • Achizițiile directe;
  • Tipuri de proceduri de atribuire;
  • Strategia de contractare;
  • Documentația de atribuire;
  • Platforma SEAP;
  • Executarea și modificarea contractului de achiziție publică;
  • Riscuri asociate proceselor de achiziție publică.

Competențe dobândite

La finalul cursului participanții vor fi capabili să:

  • aplice în mod corect legislația privind achizițiile publice în contexte date;
  • elaboreze un program anual al achizițiilor publice;
  • realizeze achiziții directe în mod corect și eficient;
  • identifice tipul de procedură potrivit, în funcție de contextul în care se desfășoară achiziția;
  • elaboreze o strategie de contractare;
  • utilizeze platforma SEAP din perspectiva autorității contractante;
  • aleagă și să justifice stabilirea criteriilor minime de calificare;
  • stabilească și să justifice criteriul de atribuire în funcție de obiectivele urmărite;
  • formuleze în mod corect factori tehnici de evaluare;
  • încadreze corect diferitele solicitări de modificări ale acordurilor-cadru/contractelor de achiziție publică;
  • evite cele mai frecvente riscuri asociate proceselor de achiziții publice.

Trainer curs consilier achiziții publice

Simion ILIE

Simion ILIE cunoaște foarte bine problematica achizițiilor publice,  în prezent având funcția director general adjunct în Ministerul Finanțelor unde coordonează departamentul de achiziții publice. Este trainer specializat la Institutul Național de Administrație  și profesor asociat la SNSPA în cadrul  cursului post-universitar de achiziții publice. Are  o certificare internațională de Project Management Professional (PMP) încă din 2013 și crede că ingredientul secret al cursului de achiziții publice ar putea fi tocmai faptul că tratează achizițiile publice din perspectiva managerului de proiect.

Garanție

Trainerul va acorda în mod GRATUIT feed-back și îndrumare  pentru un proces de achiziție publică realizat de cursanți în următoarele 3 luni după finalizarea cursului.


5 Recenzii

Bostan Marius
5

Atractiv, interactiv, bine structurat

Un curs flexibil, interactiv, structurat pe studii de caz si dezbateri, care a beneficiat de profesionalismul unui trainer pentru care nivelul de accesibilitate si intelegere a realitatilor procesului de achizitii publice, a reprezentat o prioritate.

SEVERIN ILENUTA
5

Excelent curs! Excelent profesor

Desi eram la inceput ati reusit cu brio sa ma faceti sa inteleg mecanismul. Studiile de caz foarte bine structurate, notiunile predate cu aplicabilitate. Multumesc si va recomand cu caldura de fiecare data!

Mateiu Iuliana
5

Profesionalism

Curs interactiv, foarte bine structurat, trainer cu experienta si vocatie. Ati reusit sa captati interesul tuturor prin modul de transmitere al informatiilor utile, clare, prin jocuri interactive. Sunt sigura ca toata lumea isi aminteste cu placere de intalnirile avute. Este un curs pe care il recomand! Va multumesc!

Iordache Marlena-Angelica
5

Jocurile de rol, spetele dezbatute nu numai intre noi, cursantii, ci explicate si de dumneavoastra, au condus la schimbarea considerabila a modului de intelegere, gandire si aplicare a legislatiei in domeniul achizitiilor publice. Curs interactiv, foarte bine structurat.

Auditor fiind, la zi cu schimbarile legislative in domeniile ce fac obiectul auditului, am simtit nevoia sa fiu in pozitia celui ce e verificat pentru a intelege problemele cu care se confrunta consilierii responsabili cu achizitiile efectuate la nivelul institutiilor publice. Jocurile de rol, spetele dezbatute nu numai intre noi, cursantii, ci explicate si de dumneavoastra, nu in ultimul rand modul de examinare, au condus, clar, la formularea recomandarilor atat de importante in activitatea de audit. Cu sinceritate, am recomandat fiecarei entitati auditate accesarea cursurilor de acest fel - interactiv. Va multumesc!

Spulber Beatrice
5

Excelent

Un curs bazat pe.studii de caz nu doar pe transmiterea de informatii teoretice. Trainer de exceptie, deschis oricarui subiect si pregatit pentru orice provocare legislativa. Unul dintre putinele cursuri in domeniu pe care l-as recomanda cu caldura.

Selectează numărul de steluțe și scrie o recenzie...

Te interesează? Exprimă-ți intenția de a participa!

    S-ar putea să-ți placă...

    Add Comment