S.M.Y.L.E Conference

de Simion ILIE
262 vizualizări 2 minutes read

Am avut placerea de a participa in calitate de speaker la Conferinta Europeana SMYLE organizata de  Asociația GEYC – Group of the European Youth for Change in cadrul proiectului Social Media & Youth – Learning for Employment, finanțat de Comisia Europeană prin programul “Tineret în acțiune“, care a avut ca in centrul preocuparilor o tema foarte actuala: angajabilitatea tinerilor ȋn contextul utilizării noilor tehnologii media.

Peste 100 de tineri cu varsta cuprinsa intre 18-24 de ani din 5 tari europene (Danemarca, Estonia, Italia, Romania, Marea Britanie) s-au aratat extrem de interesati de subiect, adresandu-mi intrebari atat in timpul interventiei cat si ulterior. Mai jos, puteti (re)vedea continutul interventiei mele ce dezvolta 5 idei care sa-i ghideze pe tineri in jungla numita “piata muncii“.

Pe parcursul intregii prezentari am incercat sa mut accentul dispre cauzele externe ce determina o rata crescuta a somajului in randul tinerilor (criza, inadecvarea scoala-piata muncii, lipsa de viziune si strategie a administratiei etc), catre cauzele interne asupra carora fiecare dintre noi avem un oarecare control.

Filmuletul educativ despre riscurile procrastinarii, realizat de cei de la ASAPscience a avut ecoul scontat.

Extrem de relevant a fost si studiul de caz referitor la experimentul lui Adam Pacitti. Este povestea unui englez exasperat ca nu-si gasea un job dupa terminarea facultatii, care, cu ultimele 500 de lire pe care le avea in buzunar a cumparat un spatiu publicitar pe un panou urias din Londra pe care a scris chiar asa: “Am cheltuit ultimele 500 de lire pe acest panou. Va rog sa-mi dati un job!”
Dupa ce s-a fotografiat in dreptul panoului, a postat pozele pe retelele de socializare, iar mesajul a devenit viral.

In mai putin de 24 de ore a primit peste 72 de oferte serioase de angajare, in prezent avand un job de care este foarte multumit.

A fost un eveniment care m-a umplut de energie tinereasca, chiar daca uneori abordarea a tins sa capete accente usor pesimiste.

Felicitari echipei GEYC care a facut posibil acest proiect !

Galerie foto

{gallery labels=filename}2013_10_09_Conf_smyle_GEYC{/gallery}

S-ar putea să-ți placă...

Lasă un comentariu

2 + 1 =

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și prelucrarea datelor dvs. pe acest site web.