Conferinta incheiere proiect IDEE

de Simion ILIE
606 vizualizări 2 minutes read

Pe 21 noiembrie 2015, am organizat împreună cu echipa Training.EXE conferința de încheiere a proiectului „IDEE pentru o societate bazată pe cunoaștere”. Evenimentul a avut loc în BUCURESTI, bucurându-se de prezența a peste 100 de cadre didactice, inspectori, elevi și alți parteneri relevanți.

Deși extrem de provocator (în doar 10 luni am creat în cadrul proiectului 70 de firme de exercițiu în 10 județe din țară, implicând peste 700 de elevi de liceu și peste 200 de profesori), proiectul și-a atins cele mai întrăznețe obiective, creând oaze de bună practică în ceea ce privește stimularea spiritului antreprenorial al elevilor, dar și pregătirea lor pentru un prim loc de muncă relevant.

Rolul meu a fost acela de a prezenta un raport de analiza a feed-backului primit din partea experților implicați în proiect și a elevilor din grupul țintă, aspectele de îmbunătățit și punctele tari ale implementării proiectului.

Proiectul a fost bine evaluat atât de profesori (9.13), cât și de elevi (8.92), și au existat și sugestii de care cu siguranță avem nevoie pentru a face proiecte mai bune în viitor.

Să menționez totuși câteva idei recurente în chestionarele de feedback:

  • Termene de predare trebuie sa fie mai bine calculate
  • Mai mult suport pe partea contabila pentru FE
  • Continuarea prin alte proiecte de acest tip
  • Stabilirea unui buget real pentru fiecare firmă
  • Organizarea mai multor târguri
  • Mai puțină birocrație!!!

DA, și noi vrem mai puțină birocrație și sperăm din suflet că noul exercițiu financiar va reduce cumva povara administrativă uriașă ce s-a aflat tot timpul pe umerii beneficiarilor și a experților din proiecte.

Dar să rămânem cu partea frumoasă… peste 700 de elevi au experimentat pentru prima dată (mulți dintre ei) un alt mod de a învăța, axat pe interactivitate, pe stimularea utilizării competențelor în scopul de a crea produse/servicii pentru „firma” lor. Pentru mai multe informații despre proiect puteți accesa site-ul proiectului www.idee-exe.ro

Mai jos un scurt video care sintetizează principalele momente ale evenimentului.

S-ar putea să-ți placă...

Add Comment